Το Προπτυχιακό πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) συνδιοργανώνουν στις 13 – 15 Νοεμβρίου 2024 ανοικτές τηλεδιαλέξεις για τη φιλοσοφία του Αριστοτέλη με φιλοξενούμενο ομιλητή τον Δρα Σπυρίδωνα Τέγο, καθηγητή Νεότερης Φιλοσοφίας και μέλος Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Ο Δρ. Τέγος επισκέπτεται το ΑΠΚΥ στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Όλες οι διαλέξεις θα μεταδοθούν μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο: https://shorturl.at/i8Hci
Πρόγραμμα Διαλέξεων
- 1η Τηλεδιάλεξη: «Αριστοτελικά επιχειρήματα για την συμμετοχή των πολλών στην πολιτική εξουσία (Πολιτικά Γ’)»
Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου, 2024 | 17:00 – 19:00 (GMT+2)
- 2η Τηλεδιάλεξη: «Πλήθος και δήμος στα Πολιτικά Γ’ του Αριστοτέλη»
Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου, 2024 | 19:00 – 21:00 (GMT+2)
- 3η Τηλεδιάλεξη: «Ποια η σημασία της πολιτειακής μεσότητας και στα Πολιτικά του Αριστοτέλη;»
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, 2024 | 18:30 (GMT+2)
- 4η Τηλεδιάλεξη: «Ποια επίδραση άσκησε στον μεταγενέστερο νεότερο ρεπουμπλικανισμό η Αριστοτελική προσέγγιση της μέσης πολιτείας;»
Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024 | 18:30 (GMT+2)
Ο Σπυρίδων Τέγος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής νεότερης φιλοσοφίας στο τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Η διδακτορική του διατριβή με τίτλο «Η έννοια των κοινωνικών συναισθημάτων (φιλία, συμπάθεια, οίκτος) στη νεότερη πολιτική φιλοσοφία» (Πανεπιστήμιο Παρίσι 10) αφορά τη νεότερη φιλοσοφική (ηθική και πολιτική) φιλοσοφία. Πραγματοποίησε μεταδιδακτορικές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Harvard, Center for European Studies, ενώ κατείχε θέσεις επισκέπτη ερευνητή στα πανεπιστήμια του Princeton, Center for Hellenic Studies και Εδιμβούργου, Institute for Advanced Studies in the Humanities. Oι ερευνητικές του εργασίες έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και σε συλλογικούς τόμους. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη σχέση των θεωριών δικαιοσύνης με τις συναισθηματικές τους προϋποθέσεις και την σχέση αισθητικής, ηθικής και πολιτικής φιλοσοφίας στη νεωτερικότητα.