17
Τρι, Σεπ

Υποβολή αιτήσεων για έναρξη σπουδών εξ αποστάσεως το Εαρινό εξάμηνο του Ακαδημαϊκού έτους 2024-2025

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), εξωστρεφές, καινοτόμο και εξειδικευμένο στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση, καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες όλων όσοι αναζητούν ευελιξία στις σπουδές τους χωρίς περιορισμούς και χωρίς αποκλεισμούς. Οι τρεις Σχολές του Πανεπιστημίου προσφέρουν - για έναρξη φοίτησης το εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2024-2025 - τέσσερα (4) Προπτυχιακά και δεκαεννέα (19) Μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών (περιλαμβανόμενου του Νέου Κοινού ΜΠΣ «Security and Defence» σε συνεργασία με τη Σχολή Ικάρων που θα δέχεται αιτήσεις σύντομα), καθώς και δώδεκα (12) κατευθύνσεις για Διδακτορική έρευνα, στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα, σε επιστημονικά πεδία των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, των Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών και των Οικονομικών Επιστημών και της Διοίκησης. Στο πλαίσιο της Διά Βίου Μάθησης, όλες οι Θεματικές Ενότητες (μαθήματα) των προγραμμάτων σπουδών προσφέρονται και ως αυτοτελείς-ανεξάρτητες, ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να τις παρακολουθήσει χωρίς να απαιτείται φοίτηση σε ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 30 Οκτωβρίου για τα διδακτορικά και στις 12 Νοεμβρίου 2024 για τα προπτυχιακά και τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και τις Αυτοτελείς Θεματικές Ενότητες.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου αξιοποιεί τις σύγχρονες τεχνολογίες προς όφελος της εκπαίδευσης, παρέχοντας σε κάθε ενδιαφερόμενο την πολύτιμη δυνατότητα να σπουδάσει από τον προσωπικό του χώρο, στον δικό του ρυθμό μάθησης, στον χρόνο που μπορεί να διαθέσει λόγω των ποικίλων άλλων υποχρεώσεών του. Η υπερσύγχρονη Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης υποστηρίζει τελευταίας τεχνολογίας εφαρμογές διαδικτυακής διδασκαλίας και μάθησης, καθώς και ενσωματώνει εργαλεία σύγχρονης και ασύγχρονης επικοινωνίας και συνεργασίας. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες σπουδάζουν στο ΑΠΚΥ με καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και μάθησης, με συνεχή και ουσιαστική αλληλεπίδραση με εγνωσμένου κύρους ακαδημαϊκό προσωπικό. Όλες οι εκπαιδευτικές διαδικασίες, περιλαμβανομένων των εξετάσεων, διεξάγονται εξ αποστάσεως.

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, οι τίτλοι σπουδών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου αναγνωρίζονται με βάση τις διαδικασίες και τα κριτήρια του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Με γνώμονα την παροχή εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς, το ΑΠΚΥ διατηρεί το κόστος φοίτησης ιδιαίτερα προσιτό και υποστηρίζει ομάδες φοιτητών και φοιτητριών με λιγότερες ευκαιρίες, όπως άνεργους, άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, κ.λπ., παρέχοντας σημαντικές μειώσεις διδάκτρων (από 10% ως πλήρη απαλλαγή). Επιπρόσθετα, παρέχεται έκπτωση 7% σε όσους φοιτητές εξοφλήσουν πλήρως το κόστος των Θεματικών Ενοτήτων που θα επιλέξουν για το εαρινό εξάμηνο 2024-2025 εντός συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων.


Οι αιτήσεις εισδοχής για το Εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτος 2024-2025 υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του ιστοχώρου του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο: https://admissions.ouc.ac.cy/admissions

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο στο +357 22411600 / 711 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

 Προπτυχιακά προγράμματα  Μεταπτυχιακά προγράμματα
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  • Cognitive Systems (διιδρυματικό πρόγραμμα με το Πανεπιστήμιο Κύπρου)
 
 
  • Enterprise Risk Management (διιδρυματικό πρόγραμμα με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο)
 
 
  • Security and Defence (Νέο Κοινό πρόγραμμα με τη Σχολή Ικάρων - θα δέχεται αιτήσεις σύντομα)

 

 1200x600 STATIC GR 12.11.2024 με ΔΚ 30.10