Το πρόγραμμα εκδηλώσεων από 22 έως 26 Φεβρουαρίου 2021 του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) περιλαμβάνει τηλε-διαλέξεις και διαδικτυακά σεμινάρια με ελεύθερη πρόσβαση για το ευρύ κοινό.
Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 | 17:00
Τηλε-σεμινάριο: «Ψυχική ανθεκτικότητα και COVID-19»
Το Γραφείο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Στήριξης του ΑΠΚΥ διοργανώνει στις 23 Φεβρουαρίου ένα εξαιρετικά επίκαιρο ανοικτό διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Ψυχική ανθεκτικότητα και covid-19». Η εισηγήτρια Νάταλυ Λούμπα, εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος και συνεργάτιδα του ΑΠΚΥ, θα επικεντρωθεί σε πρακτικές με τις οποίες ο άνθρωπος μπορεί να αντιμετωπίσει αντιξοότητες και στρεσογόνους παράγοντες, που εντείνονται λόγω της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης, αλλά και ευρύτερα σε μεθόδους καλλιέργειας και ενίσχυσης της ψυχικής ανθεκτικότητας των ατόμων.
Live link: https://tinyurl.com/wadjxc8
Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021| 19:00
Ο Νικόλαος Κοσκινάς, Διδάκτωρ Οικονομικής Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, με τη διάλεξη «Το διεθνές εμπόριο ως οικονομικό πεδίο» θα εγκαινιάσει στις 24 Φεβρουαρίου τον νέο κύκλο τηλεδιαλέξεων με γενικό τίτλο: «Όψεις της πολιτικής οικονομίας: διεθνές εμπόριο, οικονομική πολιτική και κοινωνικό κράτος». Τη Σειρά διοργανώνει το τρέχον εξάμηνο το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη» του ΑΠΚΥ με στόχο τη γόνιμη εξοικείωση του κοινού με ζητήματα οικονομικής σκέψης και πολιτικής. Στην τηλεδιάλεξη ο ομιλητής θα εστιάσει στη δόμηση του διεθνούς εμπορίου ως πεδίου όπου ασκούνται διάφορες δυνάμεις και πιέσεις και στο πώς η ίδια η δομή του επηρεάζει τις σχέσεις μεταξύ των Εθνών-Κρατών και τις επιλογές τους.
Live link: https://bit.ly/3dnsajE
Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 | 19:00
Τηλε-διάλεξη: «Θείος ανήρ: όψεις της θρησκευτικής πολεμικής τους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες»
Ο 3ος Κύκλος της Σειράς Διαλέξεων για την Ύστερη Αρχαιότητα με γενικό τίτλο «Όταν ο Κόσμος μας έγινε Χριστιανικός» εστιάζει στην περίοδο της ύστερης αρχαιότητας (π. 300-700 μ.Χ.), η οποία ευρισκόμενη στο μεταίχμιο μεταξύ αρχαίων και μέσων χρόνων έχει διαχρονική αξία ως αντικείμενο ιστορικής μελέτης, διότι τότε ο ελληνορωμαϊκός κόσμος έρχεται αντιμέτωπος με τον αναδυόμενο χριστιανισμό, πυροδοτώντας μια πολιτισμική έκρηξη. Η Σειρά διοργανώνεται από το Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό». Την εναρκτήρια ομιλία θα δώσει στις 25 Φεβρουαρίου ο Βάιος Λιαπής, Καθηγητής του Αρχαίου Θεάτρου και της Πρόσληψής του στο ΑΠΚΥ, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Θείος ανήρ: όψεις της θρησκευτικής πολεμικής τους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες» και θα εστιάσει σε ένα μοναδικό φαινόμενο, που καταγράφηκε κατά τους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες στις ανατολικές περιοχές της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, στους λεγόμενους θείους άνδρες.
Live link: https://bit.ly/3qgKCQi