18
Παρ, Οκτ

Το ΑΠΚΥ και το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας του Δήμου Λευκωσίας ενώνουν δυνάμεις

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) και το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας του Δήμου Λευκωσίας ενώνουν δυνάμεις προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Ο Πρύτανης του ΑΠΚΥ Καθηγητής Σταύρος Σταύρου και ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Χαράλαμπος Προύντζος υπέγραψαν το Μνημόνιο Συνεργασίας στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου στις 12/10/2024 με θέμα τη «Διά Βίου Σταδιοδρομία και Ευεξία» των αποφοίτων του. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης για την Απασχόληση και την Επιχειρηματική δράση σε ευάλωτες ομάδες – ΚΕΕΑΕΔ του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας.

Κύριος στόχος της εν λόγω συνεργασίας είναι ο σχεδιασμός δράσεων με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης, κυρίως, σε ό,τι αφορά ευάλωτες ομάδες, με σκοπό την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και της διά βίου μάθησης.

Ο Πρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Σταύρος Σταύρου αναφέρθηκε στο όραμα του ΑΠΚΥ να καταξιωθεί διεθνώς ως ένα καινοτόμο, ευέλικτο και συμπεριληπτικό πανεπιστήμιο, στενά συνδεδεμένο με τις ανάγκες της κοινωνίας, των επιστημών και της οικονομίας. Σημείωσε τη σημασία της σύμπραξης με άλλους δημόσιους οργανισμούς και φορείς της χώρας, όπως εν προκειμένω τον Δήμο Λευκωσίας μέσω του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας, μία συνεργασία που, όπως ανέφερε, «ανοίγει νέες προοπτικές για κοινές δράσεις με στόχο την ενίσχυση της διά βίου εκπαίδευσης, της απασχόλησης και της κοινωνικής ευημερίας». Με αφορμή τον στόχο της Ημερίδας για την κοινότητα των αποφοίτων του ΑΠΚΥ, ο Πρύτανης τους ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που έδειξαν προς το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, χαρακτηρίζοντάς τους «τους καλύτερους πρεσβευτές του», επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή του να υποστηρίζει διαχρονικά την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη κάθε μέλους της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Χαράλαμπος Προύντζος αναφέρθηκε στο έργο του ΚΕΕΑΕΔ του Πολυδύναμου Κέντρου Λευκωσίας για την επαγγελματική ανάπτυξη και απασχόληση ευάλωτων ομάδων και τόνισε ότι η συνέργεια με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου ενισχύει αυτήν ακριβώς την αποστολή, «προσφέροντας το ακαδημαϊκό πλαίσιο που είναι απαραίτητο για την ενθάρρυνση της διά βίου μάθησης και της ανάπτυξης δεξιοτήτων».

Στην Ημερίδα «Διά Βίου Σταδιοδρομία και Ευεξία» συμμετείχαν με ομιλίες τους έξι καταξιωμένοι επαγγελματίες, ο Κωνσταντίνος Βωνιάτης, η Δρ. Νάταλυ Φιλαρέτου, η Αντωνία Παπαντωνίου, η Άννα Μιχαήλ, η Κλεοπάτρα Κιττή και ο Δημήτρης Ζιρίνογλου, οι οποίοι μοιράστηκαν εμπειρίες και έδωσαν στους συμμετέχοντες απόφοιτους του ΑΠΚΥ πρακτικές συμβουλές για σωματική, ψυχική, οικονομική, επαγγελματική και κοινωνική υγεία. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το ΑΠΚΥ σε συνεργασία με το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας με την ευγενική χορηγία των Aλφαμέγα, Eurojet και The Platter Co Cy.

Φωτογραφικό album: https://www.flickr.com/photos/oucyprus/albums/72177720321252537

Video - Highlights Εκδήλωσης:

 

 

MoU Polydynamo 2