16
Τετ, Οκτ

Το έργο Infotester4Education ψάχνει μέλη για την Ομάδα Ανίχνευσης Παραπληροφόρησης [deadline 18.10.2024]

Πιστεύουμε σε έναν κόσμο όπου η αλήθεια έχει σημασία. Αυτός είναι ο λόγος που δημιουργούμε ένα «info-εμβόλιο» κατά της παραπληροφόρησης στον Παγκόσμιο Ιστό. Το έργο Infotester4Education, στο οποίο συμμετέχει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, προσφέρει ένα αποκλειστικό διαδικτυακό μάθημα για να οικοδομηθεί μια κοινωνία ανθεκτική στην παραπληροφόρηση. Το μάθημα θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να δώσει σχόλια στους μαθητές. Θα εκπαιδεύσουμε την τεχνητή νοημοσύνη να ανιχνεύει παραπληροφόρηση.

Αλλά χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας! Πρώτον, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σύνολο δεδομένων άρθρων, τα οποία κρίνονται είτε αξιόπιστα είτε όχι. Η ένταξη στην ομάδα αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τα μέλη να λάβουν προηγμένη εκπαίδευση κατά της παραπληροφόρησης, καθώς και πρόσβαση στο σύνολο δεδομένων και στα εργαλεία που θα αναπτυχθούν.

Οφέλη για τους αιτητές που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στην Ομάδα Ανίχνευσης Παραπληροφόρησης:

  • Θα λάβετε εκπαίδευση από ειδικούς (Οκτώβριος 2024, διαδικτυακά).
  • Θα λάβετε ένα πιστοποιητικό που θα τεκμηριώνει τα διαπιστευτήριά σας για τις δεξιότητες στην ανίχνευσης παραπληροφόρησης.
  • Θα συνεργαστείτε με ειδικούς σε όλη την Ευρώπη για να αναζητήσετε παραπληροφόρηση.
  • Όλοι οι συμμετέχοντες θα αναγνωριστούν στις διαδικτυακές αναφορές της ομάδας.

Για να λάβετε το πιστοποιητικό, πρέπει να:

  • Παρακολουθήσετε την διαδικτυακή εκπαίδευση.
  • Ολοκληρώσετε την αξιολόγηση περίπου 200 άρθρων μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης.

Κριτήρια επιλογής:

  • Καλές δεξιότητες στον Ιστό.
  • Ικανότητα κριτικής αξιολόγησης περιεχομένου Ιστού στα Αγγλικά.
  • Δυνατότητα διάθεσης συγκεκριμένου χρόνου για την αξιολόγηση άρθρων στον Ιστό.

Η ομάδα του ΑΠΚΥ η οποία συμμετέχει στο έργο είναι το  Cyprus Center for Algorithmic Transparency.

Παρακαλούμε συμπληρώστε μέχρι τις 18 Οκτωβρίου 2024 τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσει η ομάδα του ΑΠΚΥ μαζί σας με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευση:https://forms.gle/yuPxAPLhQDFeybKB8


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την ευκαιρία, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Συντονίστρια της Ομάδας Ανίχνευσης Παραπληροφόρησης του ΑΠΚΥ, κα Μαρία Κασινίδου  (Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).