27
Παρ, Σεπ

Οκτώβριος & Νοέμβριος 2024: «Μήνας Σταδιοδρομίας» με σεμινάρια και εργαστήρια για τους φοιτητές και τους απόφοιτους του ΑΠΚΥ

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), με στόχο την περαιτέρω επαγγελματική ανάπτυξη και σταδιοδρομία των φοιτητών/τριών και των αποφοίτων του, καθώς και τη διασύνδεσή τους με την αγορά εργασίας, διοργανώνει τον 2ο «Μήνα Σταδιοδρομίας». Καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2024, φοιτητές και απόφοιτοι του ΑΠΚΥ θα έχουν την αποκλειστική ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν σχετικά διαδικτυακά εργαστήρια και ημερίδες ενημέρωσης.

Ο εν λόγω θεσμός, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα «Career Coaching», υλοποιείται κατά το χειμερινό εξάμηνο 2024 από τον Τομέα Φοιτητικής Ανάπτυξης και Αποφοίτων της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του ΑΠΚΥ για 3η φορά. Μεταξύ άλλων, αυτές οι δράσεις αποτελούν την έμπρακτη δέσμευση του Πανεπιστημίου για παροχή ποιοτικής και διά βίου καθοδήγησης και υποστήριξης των φοιτητών και αποφοίτων του σε ακαδημαϊκό, προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας βάσει εγγραφών ανά σεμινάριο/εργαστήριο.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


  • Διαδικτυακό Εργαστήριο CV, Συνέντευξης και Τεχνικών Αναζήτησης Εργασίας σε Κύπρο & Ευρώπη

σε συνεργασία με το Κέντρο Παραγωγικότητας Κύπρου

Κοινό στόχος: Φοιτητές & απόφοιτοι ΑΠΚΥ

Ημέρα και ώρες διεξαγωγής: Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2024, 17.30 – 20.30

Ηλεκτρονικές εγγραφές μέχρι τις 6/10/2024

 

Οι συμμετέχοντες/ουσες στο Εργαστήριο θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη λειτουργία της πλατφόρμας Europass, να ετοιμάσουν Βιογραφικό Σημείωμα Europass και Συνοδευτική Επιστολή, καθώς και να μάθουν τεχνικές για μια επιτυχημένη συνέντευξη εργασίας.


  • Διαδικτυακό Εργαστήριο Ανάπτυξης Οριζόντιων Δεξιοτήτων (soft skills)

σε συνεργασία με το Κέντρο Παραγωγικότητας Κύπρου

Κοινό στόχος: Φοιτητές & απόφοιτοι ΑΠΚΥ

Ημέρα και ώρες διεξαγωγής: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024, 17.30 – 20.30

Ηλεκτρονικές εγγραφές μέχρι τις 13/10/24

Εκπαιδεύτρια: Aννίτα Πέτρου, Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού & Εκπαιδευτική Ψυχολόγος

 

Οι συμμετέχοντες/ουσες στο Εργαστήριο θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την αυτοαξιολόγηση, τη διάγνωση και βελτίωση των οριζόντιων δεξιοτήτων τους, όπως είναι η αποτελεσματική επικοινωνία, η ευελιξία, η προσαρμοστικότητα, η ομαδικότητα, η αποτελεσματική επίλυση προβλημάτων, κ.λπ.

 


  • Ενημερωτική Συνάντηση για το Aτομικό πρόγραμμα Career Coaching φοιτητών του ΑΠΚΥ

Ημέρα και ώρες διεξαγωγής: Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024, 17.00 – 18.00

Η εγγραφή για την ενημερωτική συνάντηση είναι μέχρι τις 19/10/2024

Η δήλωση συμμετοχής φοιτητών στο ατομικό πρόγραμμα Career Coaching είναι μέχρι τις 27/10/2024

 

Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει πέντε (5) ατομικές συναντήσεις ανά συμμετέχοντα και λόγω του περιορισμένου αριθμού συνολικών συμμετοχών θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.


  • Ενημερωτική συνάντηση για το Ατομικό πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας/τοποθέτησης φοιτητών του ΑΠΚΥ

Ημέρα και ώρες διεξαγωγής: Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2024, 17.00 – 18.00

Η εγγραφή για την ενημερωτική συνάντηση είναι μέχρι τις 3/11/2024

Η δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα τοποθέτησης φοιτητών είναι μέχρι τις 15/11/2024

 

Οι συμμετέχοντες/ουσες φοιτητές θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας σε επιχειρήσεις κι οργανισμούς και να υποβάλλουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο Πρόγραμμα τοποθέτησης κατά το Εαρινό Εξάμηνο 2025.


  • Διαδικτυακό Εργαστήριο Σταδιοδρομίας στα Θεσμικά Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ)

σε συνεργασία με το Κέντρο Παραγωγικότητας Κύπρου

Κοινό στόχος: Φοιτητές & απόφοιτοι ΑΠΚΥ

Ημέρα και ώρες διεξαγωγής: Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2024, 17.00 – 20.00

Εγγραφές μέχρι τις 10/11/2024

Eκπαιδευτής: Μιχάλης Στυλιανού, European Commission Expert και Freelance Consultant

 

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ενημερωθούν για τους τρόπους εντοπισμού ευκαιριών εργοδότησης στην ΕΕ, την υποβολή αίτησης, την προετοιμασία για συμμετοχή στους Διαγωνισμούς και τις δοκιμασίες επιλογής.


Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα σεμινάρια και τα εργαστήρια μπορείτε να επικοινωνείτε με: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | +357 22 411 713

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις ευκαιρίες απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας φοιτητών, μπορείτε να επικοινωνείτε με: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | +357 22 411 943