Sidebar

16
Τρι, Ιουλ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Erasmus+ Blended Intensive Programme που διοργάνωσε το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο αντικείμενο της Εκπαιδευτικής Ηγεσίας

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο Erasmus+ Blended Intensive Programme (BIP) με τίτλο: «Current Development and Trends in Educational Leadership». To BIP πραγματοποιήθηκε στο ΑΠΚΥ από τις 17 έως τις 21 Ιουνίου 2024 με τη συμμετοχή 27 φοιτητών και 16 καθηγητών από 10 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο στη συνεργασία πανεπιστημίων και στην ανάδειξη ουσιωδών ζητημάτων για την εκπαιδευτική ηγεσία. Το BIP οργανώθηκε από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (MA) «Educational Leadership and Policy», με συντονιστή τον Επίκουρο Καθηγητή Αντώνιο Καφά, και το Γραφείο Κινητικότητας του ΑΠΚΥ, με συντονίστρια την κα Ερατώ Ιωάννα Σαρρή.

Σκοπός του Προγράμματος ήταν η κριτική εξέταση σύγχρονων τάσεων και εξελίξεων στην εκπαιδευτική ηγεσία συνδυάζοντας εικονική και φυσική κινητικότητα με πλούσιες εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εμπειρίες. Ο πρωταρχικός στόχος ήταν να ενισχυθεί η κατανόηση βασικών θεμάτων στην εκπαιδευτική ηγεσία, συμπεριλαμβανομένης της ηγεσίας σε παιδιά, της σχολικής ηγεσίας, της εξωτερικής αξιολόγησης και της εκπαιδευτικής διακυβέρνησης. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν εργαστήρια και παρουσιάσεις από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς και ερευνητές από όλη την Ευρώπη. Αυτή η ολοκληρωμένη προσέγγιση όχι μόνο διεύρυνε τις γνώσεις των φοιτητών, αλλά τους εξόπλισε και με πρακτικές δεξιότητες και καινοτόμες στρατηγικές εφαρμόσιμες στην επαγγελματική τους ζωή.

Η επιτυχία του Προγράμματος κατέστη δυνατή χάρη στη συνεργασία της εξής κοινοπραξίας Πανεπιστημίων:

Επιπλέον, προσκεκλημένοι διδάσκοντες από το Alpen-Adria-Universität Klagenfurt (Αυστρία) και το University of Glasgow (Ηνωμένο Βασίλειο) εμπλούτισαν το Πρόγραμμα με την εμπειρογνωμοσύνη τους.

Οι φοιτητές επαίνεσαν το πρόγραμμα για το πλούσιο ακαδημαϊκό του περιεχόμενο και την ευκαιρία να δικτυωθούν με συμφοιτητές και καθηγητές με μεγάλη εμπειρογνωμοσύνη στους τομείς των επιστημών της αγωγής και πιο συγκεκριμένα της εκπαιδευτικής ηγεσίας. Το Μικτό Εντατικό Πρόγραμμα Erasmus+ στο ΑΠΚΥ είναι απόδειξη της σπουδαιότητας της συνεργατικής εκπαίδευσης και της σημασίας της προώθησης διεθνών ακαδημαϊκών συνεργασιών. Η επιτυχία αυτού του BIP υπογραμμίζει τη δέσμευση του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου να προωθεί τη διεπιστημονική και πολυπολιτισμική εκπαίδευση και να ενισχύει έτι περαιτέρω τη διεθνή συνεργασία με ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

 

IMG 7967

 

photo collage.png

photo collage.png1