26
Τρι, Νοε

Τηλεσεμινάριο «Πρόγραμμα Σπουδών Θεατρικής Αγωγής για το Δημοτικό Σχολείο» - Σειρά Ανοικτών Τηλεσεμιναρίων Θεατρικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Θεάτρου

Το τέταρτο τηλεσεμινάριο της σειράς ανοικτών τηλεσεμιναρίων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Θεατρικές Σπουδές» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) θα λάβει χώρα την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2024 και πραγματεύεται το νέο «Πρόγραμμα Σπουδών Θεατρικής Αγωγής για το Δημοτικό Σχολείο». Ομιλήτρια είναι η Δρ. Αλεξία Παπακώστα, μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το τηλεσεμινάριο θα αρχίσει στις 18:00 και θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3YzIkQk. Η Σειρά διοργανώνεται στο πλαίσιο της Θεματικής Ενότητας ΘΕΣΠ612 «Θεατρική Αγωγή Ι: Θεωρία του Εκπαιδευτικού Θεάτρου» του Μεταπτυχιακού προγράμματος Θεατρικών Σπουδών.

Το τηλεσεμινάριο αυτό επικεντρώνεται στο νέο Πρόγραμμα Σπουδών Θεατρικής Αγωγής για το Δημοτικό Σχολείο, το οποίο εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Θα παρουσιαστούν οι βασικές αρχές του προγράμματος, τα μαθησιακά αποτελέσματα και οι σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις που αξιοποιούνται στη διδασκαλία της θεατρικής αγωγής.

H Δρ. Αλεξία Παπακώστα είναι μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) και μέλος του επιστημονικού δυναμικού του Εργαστηρίου Τέχνης και Λόγου του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του ΕΚΠΑ. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ στην ειδίκευση «Παιδική Λογοτεχνία» με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. και με συνέχιση της υποτροφίας της εκπόνησε Διδακτορική Διατριβή με θέμα «Κώδικες επικοινωνίας στο Θέατρο για κοινό ανηλίκων θεατών». Υπηρέτησε 28 έτη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Από το 2020 διδάσκει στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα «Κοινωνικές Επιστήμες και Ανθρωπιστικές Σπουδές στην Εκπαίδευση» του ΕΚΠΑ μαθήματα σχετικά με το θέατρο στην εκπαίδευση, το θέατρο και τον πολιτισμό και το θέατρο για παιδιά και νέους. Συμμετέχει στο ερευνητικό έργο HORIZON 2020 με τίτλο «Values across Space and Time» (VAST) και στο έργο με τίτλο «Διδακτικός Μετασχηματισμός και Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Υλικού και Σχεδιασμός Διαθεματικών και Βιωματικών Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων», το οποίο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της πράξης «Διαθεματική προσέγγιση της ιστορίας της Εγνατίας οδού, της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής – “Άυλος Πόρος”». Υπήρξε εισηγήτρια σε Προγράμματα Εισαγωγικής Επιμόρφωσης Νεοδιόριστων Εκπαιδευτικών και Εκπαιδευτικών ειδικοτήτων (Θεατρολόγων- Ηθοποιών), καθώς και σε Προγράμματα Θεατρικής Παιδείας σε Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

 

Add event to calendar

AppleGoogleOffice 365OutlookOutlook.comYahoo