02
Τρι, Ιουλ

Ψυχική Υγεία – Μύθοι και Πραγματικότητα - Kύκλος ανοικτών διαδικτυακών σεμιναρίων συμβουλευτικής στήριξης Εαρινό εξάμηνο 2022-23

Το θέμα «Ψυχική Υγεία: Μύθοι και Πραγματικότητα» πραγματεύεται το τρίτο τηλεσεμινάριο της σειράς δωρεάν ανοικτών διαδικτυακών σεμιναρίων συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης που διοργανώνει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) κατά το τρέχον εαρινό εξάμηνο 2022-2023. Εισηγήτρια είναι η Νάταλυ Λούμπα, Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος και συνεργάτιδα του Γραφείου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Στήριξης της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου. Το τηλεσεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 στις 17:00 (διάρκεια: 1 ώρα)  μέσω της Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης του Πανεπιστημίου. Στους συμμετέχοντες που θα πραγματοποιήσουν προ-εγγραφή (ως τις 20/02/2023 το πρωί) και θα το παρακολουθήσουν χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Στο σεμινάριο η εισηγήτρια θα αναπτύξει τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βελτιώσουμε την ψυχική μας υγεία και ευεξία (π.χ. θετικός εσωτερικός διάλογος, επιλεκτικές σχέσεις, αλληλεπίδραση με μέντορες/άτομα που θαυμάζουμε, διαχείριση πηγών στρες κ.λπ.). Θα παρουσιάσει επίσης διάφορους κοινούς «μύθους» σχετικά με την ψυχική υγεία (π.χ. ότι όσοι κάνουν ψυχοθεραπεία είναι αδύναμοι), ώστε να αποκτήσουμε μια πιο ρεαλιστική ιδέα σχετικά με θέματα ψυχικής υγείας (π.χ., διαταραχές, ψυχοθεραπεία, συμβουλευτική, αυτό-βοήθεια κ.λπ.). Οι καταγραφές όλων των σεμιναρίων της σειράς καθίστανται διαθέσιμες στο κανάλι του ΑΠΚΥ στο YouTube.