21
Πεμ, Νοε

«Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ»: Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα (Ευγένιος Ο᾿Νηλ) vs Ορέστεια (Αισχύλος)

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), με στόχο τη συμβολή του στο επιστημονικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι της Κύπρου και της Ελλάδας, εγκαινιάζει τον 3ο κύκλο ανοικτών τηλεδιαλέξεων με γενικό τίτλο «Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ» τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021.

Εισηγητής στην πρώτη τηλεδιάλεξη με τίτλο «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα (Ευγένιος Ο᾿Νηλ) vs Ορέστεια (Αισχύλος)» είναι ο Δρ. Γεώργιος Κράιας, ακαδημαϊκός, φιλόλογος, θεατρολόγος και συντονιστής της Θεματικής Ενότητας «Ιστορία του Θεάτρου και Δραματολογία» του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Θεατρικών Σπουδών».

Όλες οι τηλεδιαλέξεις που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 25 Οκτωβρίου 2021 και 16 Μαΐου 2022 αρχίζουν στις 19:00 και είναι ανοικτές για ελεύθερη διαδικτυακή παρακολούθηση σε όλους όσοι συνδεθούν με τα εργαλεία Τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο https://bit.ly/3BqTB7B

Η «Ορέστεια» του Αισχύλου είναι η μοναδική σωζόμενη αρχαία τριλογία από την κλασική δραματουργία, η οποία διδάχτηκε το 458 π.Χ. και περιλαμβάνει τρεις επιμέρους τραγωδίες: τον «Αγαμέμνονα», τις «Χοηφόρους» και τις «Ευμενίδες». Στο έργο του «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα», ο μεγάλος Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Ευγένιος Ο᾿Νηλ, μεταφέρει την κλασική «Ορέστεια» στην εποχή του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου (1861-1865) σε μία σύγχρονη τριλογία («Ο γυρισμός», «Οι κυνηγημένοι» και «Οι στοιχειωμένοι») με έντονους παραλληλισμούς ανάμεσα στην αρχαία και τη σύγχρονη τραγωδία.

 

Καταχωρήστε την εκδήλωση στο ημερολόγιό σας

Apple Google Office 365 Outlook Outlook.com Yahoo


Η θεματολογία της Σειράς «Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ», περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εισηγήσεις για τους σταθμούς στην ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου και τα νέα ρεύματα και κατευθύνσεις στο θέατρου του 21ου αιώνα, προκλήσεις και προτάσεις για το θέατρο για παιδιά και νέους, τη λειτουργία των σκηνικών κωδίκων στο θέατρο, καθώς και τους καθρέφτες της εξουσίας στο θέατρο του 20ού αιώνα. Εισηγητές στις τηλεδιαλέξεις θα είναι μέλη του διδακτικού προσωπικού του Προγράμματος «Θεατρικές Σπουδές», καθώς και προσκεκλημένοι ομιλητές και ομιλήτριες από τον χώρο του θεάτρου και των θεατρικών σπουδών.