22
Κυρ, Δεκ

ΧΜΠ615: Βιο-Μηχανική και Περιβάλλον

  • Κωδικός / Course Code: ΧΜΠ615
  • ECTS: 5
  • Τρόποι Αξιολόγησης / Assessment: Διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες (10% του τελικού βαθμού της Θ.Ε.), Γραπτές εργασίες (30% του τελικού βαθμού), Τελική εξέταση (60% του τελικού βαθμού)
  • Διάρκεια Φοίτησης/ Length of Study: Εξαμηνιαία (εαρινό ή χειμερινό)/ Semi-annual (Fall or Spring)
  • Κόστος/ Tuition Fees: €390
  • Επίπεδο Σπουδών/ Level: Μεταπτυχιακό/ Postgraduate
  • Αναλυτική πληροφόρηση: 615_-_NEW_ECTS_gr.pdf

Η επιστήμη της Βιοτεχνολογίας, συνδυάζοντας διεπιστημονικές προσκλήσεις όπως την κλασική μηχανική, τη χημική μηχανική, τη βιο-μηχανική, φυσικές επιστήμες (φυσική, χημεία), την εδαφολογία, τα εφαρμοσμένα μαθηματικά, τις επιστήμες ζωής (βιοχημεία, βιολογία), τα φαινόμενα μεταφοράς κλπ, προσφέρει τη δυνατότητα για βιώσιμη κατανάλωση και παραγωγή με ταυτόχρονη αποτελεσματική διαχείριση πόρων, ενέργειας και αποβλήτων. Αυτό θα έχει σκοπό την παροχή χρήσιμων αγαθών για την κοινωνία των πολιτών, όπως αυτά εκφράζονται μέσα από έναν βιώσιμο σχεδιασμό, την ανάπτυξη διεργασιών και μεθόδων παραγωγής, τον σχεδιασμό και ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών, την κατασκευή και λειτουργία εξοπλισμού και εγκαταστάσεων διεργασιών της βιοτεχνολογίας, της βιομηχανίας τροφίμων, της φαρμακευτικής, μεθόδων απορρύπανσης, και άλλων συναφών κλάδων, λαμβάνοντας υπόψη όρους αειφορίας, υγιεινής, ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος, με γνώμονα την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Η Θεματική Ενότητα στοχεύει στην εφαρμογή των σημαντικών αρχών της βιο-μηχανικής (Bio engineering), βιοτεχνολογίας, της Μηχανικής Περιβάλλοντος, της Περιβαλλοντικής μικροβιολογίας,  για τον σχεδιασμό και ανάλυση διεργασιών με έμφαση στις διεργασίες παραγωγής βιο-προϊόντων, φαρμάκων, τροφίμων, ελέγχου καλών βιομηχανικών πρακτικών, προτύπων ελέγχου ασφαλούς παραγωγής τροφίμων (όπως HACCP, ISO 22000 κλπ), διαχείριση αποβλήτων βιοτεχνολογικών προϊόντων και τροφίμων, προώθηση εργαλείων και τεχνικών βιο-μηχανικής και βιοτεχνολογίας, ανάκτηση προϊόντων υψηλής θρεπτικής αξίας από απόβλητα, μικροβιολογικές διεργασίες απορρύπανσης εδαφών, στρατηγικές βιο-αποκατάστασης, ξενοβιοτικές ουσίες, στη συσχέτιση της επίδρασης των κλιματικών αλλαγών στις μικροβιακές κοινότητες κλπ.