23
Τετ, Απρ

Σειρά Τηλεημερίδων: «Το Θέατρο πέρα από το Θέατρο» από το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Θεατρικών Σπουδών

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), διοργανώνει νέα σειρά τηλεημερίδων με τίτλο «Το Θέατρο πέρα από το Θέατρο», εστιάζοντας στη δυναμική του θεάτρου ως εργαλείου εκπαίδευσης, τεχνολογικής καινοτομίας και κοινωνικής παρέμβασης. Η σειρά απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ερευνητές, φοιτητές, καθώς και σε επαγγελματίες από τον χώρο του θεάτρου και των δημιουργικών βιομηχανιών.

Οι τηλεημερίδες θα μεταδοθούν διαδικτυακά μέσω TEAMS στον σύνδεσμο: https://tinyurl.com/5bz8vbhz

Η Σειρά πραγματεύεται τρόπους με τους οποίους το θέατρο μπορεί να εμπλουτίσει τον αναγνωστικό εγγραμματισμό, να ενισχυθεί μέσω της τεχνητής νοημοσύνης και να λειτουργήσει ενδυναμωτικά για άτομα της τρίτης ηλικίας. Στόχος των τριών τηλεδιαλέξεων είναι η ανάδειξη της διαθεματικής φύσης του θεάτρου και η ενθάρρυνση δημιουργικών συνεργειών ανάμεσα στις τέχνες, την εκπαίδευση και την κοινωνία.

Στους/στις συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα αποσταλούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΔΙΑΛΕΞΕΩΝ [pdf]

15 Μαΐου 2025 (19:00 - 21:00 μ.μ.)

Τίτλος: Θέατρο, δράμα και έντεχνες διδακτικές προσεγγίσεις στον αναγνωστικό εγγραμματισμό

Ομιλητής: Δρ Κωνσταντίνος Μαστροθανάσης, Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΣΕΠ) στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές»

 

28 Μαΐου 2025 (19:00 - 21:00 μ.μ.)

Τίτλος: Εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης στην έντεχνη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων

Ομιλητές: Δρ Κωνσταντίνος Μαστροθανάσης και Παναγιώτης Αλεξόπουλος, υποψήφιος διδάκτωρ στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

 

3 Ιουνίου 2025 (18:00 - 20:00 μ.μ.)

Τίτλος: Θέατρο και Τρίτη Ηλικία: Παρεμβάσεις για ενδυνάμωση, φροντίδα και δημιουργική σύνδεση

Ομιλήτρια: Δρ Ελένη Παπούλη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

 

 

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές» έχει ως στόχο την επιστημονική εξειδίκευση και έρευνα, ώστε οι φοιτητές να αναπτύξουν δεξιότητες σε βασικούς τομείς της Επιστήμης του Θεάτρου. Το Πρόγραμμα έχει τρεις (3) ακαδημαϊκές κατευθύνσεις: (α) Επιβίωση του αρχαίου δράματος (β) Θεατρική αγωγή, και (γ) Υποκριτική και σκηνοθεσία και για το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026 προσφέρεται με περίπου 37% μείωση στο κόστος φοίτησης. Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα, όπως και όλα τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου για το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026, δέχεται αιτήσεις εισδοχής έως τις 9 Ιουνίου 2025 ηλεκτρονικά μέσω του https://admissions.ouc.ac.cy/admissions