17
Τρι, Σεπ

Στους κορυφαίους ερευνητές στα επιμέρους πεδία τους δύο μέλη ΔΕΠ του ΑΠΚΥ βάσει του ScholarGPS

Μια ακόμη σημαντική  διάκριση καταγράφει το ακαδημαϊκό προσωπικό του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, με τον Καθηγητή Μιχαλίνο Ζεμπύλα, Διευθυντή του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Επιστήμες της Αγωγής» και κάτοχο έδρας Commonwealth of Learning, και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Αντώνη Ζορπά, Διευθυντή του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Μηχανική Περιβαλλοντικής Αειφορίας» και του Εργαστηρίου Χημικής Μηχανικής και Μηχανικής Αειφορίας, να κατατάσσονται στους κορυφαίους επιστήμονες στα ερευνητικά τους πεδία από το έγκριτο ScholarGPS. Το ScholarGPS κατατάσσει το ΑΠΚΥ στην 4η θέση σε ό,τι αφορά δημοσιεύσεις και τον αντίκτυπό τους ανάμεσα στα κυπριακά αναγνωρισμένα πανεπιστήμια.

Η πλατφόρμα ScholarGPS κατατάσσει τον Καθηγητή Ζεμπύλα στην 6η θέση στο ευρύτερο πεδίο των Επιστημών της Αγωγής (Education), στην 1η θέση στα επιμέρους πεδία Human Rights & Pedagogy, και στην 1055η θέση σε όλα τα επιστημονικά πεδία, αναδεικνύοντάς τον ως έναν από τους κορυφαίους επιστήμονες διεθνώς. Ο Αναπλ. Καθηγητής Ζορπάς κατατάσσεται στη 14η θέση διεθνώς στο επιμέρους επιστημονικό πεδίο της Διαχείρισης Αποβλήτων (Waste Management). Οι κατατάξεις είναι βάσει των δημοσιεύσεων των μελών του ακαδημαϊκού προσωπικού του ΑΠΚΥ τα τελευταία 5 χρόνια.

Συγχαίροντας θερμά τον Καθηγητή Μιχαλίνο Ζεμπύλα και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Αντώνη Ζορπά για τη σημαντική τους διάκριση, ο Πρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Σταύρος Σταύρου σημείωσε ότι: «Οι επιτυχίες αυτές επιβεβαιώνουν το υψηλό επίπεδο έρευνας και ακαδημαϊκής αριστείας που χαρακτηρίζει το ΑΠΚΥ. «Η παγκόσμια αναγνώριση των ερευνητικών επιτευγμάτων των καθηγητών μας ενισχύει το όραμά μας να αναδείξουμε το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου στην πρωτοπορία της επιστήμης και της καινοτομίας».

Το ScholarGPS είναι μια πλατφόρμα που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και αξιολογεί πάνω από 30 εκατομμύρια ερευνητές από περισσότερα από 55.000 ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, με βάση τον αντίκτυπο των δημοσιεύσεών τους.

 

ScholarGPS MZ AZ