Sidebar

06
Παρ, Σεπ

Κύκλος δωρεάν ανοικτών διαδικτυακών σεμιναρίων Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Στήριξης (Χειμερινό Εξάμηνο 2024-2025)

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) ανακοινώνει νέο κύκλο δωρεάν ανοικτών διαδικτυακών σεμιναρίων του Γραφείου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Στήριξης για το τρέχον Χειμερινό Εξάμηνο 2024. Τα διαδικτυακά σεμινάρια (εκτός αν ρητά δηλώνεται διαφορετικά) είναι ανοικτά σε κάθε ενδιαφερόμενο (απαιτείται για το καθένα προεγγραφή) και μεταδίδονται μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ. Οι καταγραφές τους θα είναι διαθέσιμες σε μεταγενέστερο χρόνο στο κανάλι του ΑΠΚΥ στο YouTube. Εισηγήτρια στα σεμινάρια είναι η Δρ. Νάταλυ Λούμπα Φιλαρέτου, Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος και συνεργάτιδα του Γραφείου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Στήριξης της  Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του ΑΠΚΥ, που διοργανώνει τον κύκλο των σεμιναρίων.

Η θεματολογία των σεμιναρίων ανανεώνεται κάθε χρόνο με βάση τις ανάγκες της διεθνούς φοιτητικής κοινότητας του ΑΠΚΥ, αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας, ενώ λαμβάνονται υπόψη και τα ενδιαφέροντα του κοινού που εγγράφεται να τα παρακολουθήσει.

Οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν τουλάχιστον το 75% της διάρκειας του κάθε σεμιναρίου θα λάβουν Βεβαίωση Ολοκλήρωσης.

O μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά σεμινάριο είναι 500 άτομα. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.


 Πρόγραμμα σεμιναρίων Χειμερινού εξαμήνου 2024-2025 (ώρα έναρξης 5.00 μ.μ., διάρκεια 1 ώρα)

  1. Σεμινάριο «Στοχοθέτησης και αύξησης παραγωγικότητας» / Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024.
  2. Σεμινάριο «Πίστεψε στον εαυτό σου: Ενίσχυση αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης» / Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024.
  3. Σεμινάριο «Δεξιότητες παρουσίασης - διαχείριση άγχους δημόσιας ομιλίας (Presentation Skills)» / Tρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2024 [αποκλειστικά για την πανεπιστημιακή κοινότητα του ΑΠΚΥ].
  4. Σεμινάριο «Ενσυνειδητότητα: Η δεξιότητα που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου (Mindfulness)» / Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2024.
  5. Σεμινάριο «Πώς να προετοιμαστείς σωστά για τις εξετάσεις; Πρακτικές συμβουλές» / Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2024 [αποκλειστικά για τη φοιτητική κοινότητα του ΑΠΚΥ].

Για περισσότερες πληροφορίες και για τη χορήγηση βεβαιώσεων ολοκλήρωσης των σεμιναρίων μπορείτε να επικοινωνείτε με: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | +357 22411713


Προϋποθέσεις για χορήγηση Βεβαίωσης Ολοκλήρωσης:

  1. Οι συμμετέχοντες/ουσες που θα παρακολουθήσουν τουλάχιστον το 75% της διάρκειας του κάθε σεμιναρίου θα λάβουν αυτόματα και εντός 10 ημερών στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δηλώθηκε κατά την εγγραφή τους, βεβαίωση ολοκλήρωσης.
  2. Κατά τη σύνδεση στα εργαλεία τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ θα πρέπει για σκοπούς ταυτοποίησης να καταχωρηθεί πλήρες ονοματεπώνυμο, όπως αυτό έχει δηλωθεί στη φόρμα εγγραφής εκάστου σεμιναρίου.

  Περιγραφή σεμιναρίων

 

  • Στοχοθέτηση και αύξηση παραγωγικότητας | Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024, 17:00

Εγγραφή έως 08/09/2024 ηλεκτρονικά εδώ.

Το εν λόγω σεμινάριο αποσκοπεί στην εκμάθηση πρακτικών μεθόδων ώστε να τίθενται σωστοί και ρεαλιστικοί στόχοι και να ακολουθεί κάθε άνθρωπος τα κατάλληλα βήματα για την επίτευξή τους. Επίσης, θα δοθούν συμβουλές για να ενισχύει ο καθένας την παραγωγικότητά του και να επιτυγχάνει περισσότερα σε λιγότερο χρόνο.


  • Πίστεψε στον εαυτό σου: Ενίσχυση αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης | Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024, 17:00

Εγγραφή έως 15/09/2024 ηλεκτρονικά εδώ.

Το σεμινάριο αποσκοπεί σε όλους όσοι δυσκολεύονται να πιστέψουν στον εαυτό τους και το γεγονός αυτό τους κρατά πίσω στους στόχους τους. Στο πλαίσιό του θα συζητηθούν παράγοντες που επηρεάζουν την αυτοεκτίμηση και θα αναλυθούν τρόποι για να την ενδυνάμωσή της.


  • Δεξιότητες παρουσίασης - διαχείριση άγχους δημόσιας ομιλίας (Presentation Skills) | Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2024, 17:00 [* αποκλειστικά για την κοινότητα φοιτητών και αποφοίτων του ΑΠΚΥ]

Εγγραφή έως 22/09/2024

Σε αυτό το σεμινάριο θα διδαχθούν τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΚΥ τη σημασία των δεξιοτήτων παρουσίασης και τρόπους ενίσχυσής τους, ώστε ο κάθε συμμετέχων να αποκτήσει άνεση παρουσίασης μπροστά σε μικρά ή μεγάλα κοινά. Επιπρόσθετα, θα συζητηθούν πρακτικές συμβουλές για τη μείωση του άγχους που σχετίζεται με την ομιλία μπροστά σε κοινό. 


  • Ενσυνειδητότητα: Η δεξιότητα που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου (Mindfulness) | Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2024, 17:00

Εγγραφή έως 17/11/2024 ηλεκτρονικά εδώ

Το σεμινάριο αυτό ενδιαφέρει όλους όσοι ταλαιπωρούνται από σκέψεις για γεγονότα του παρελθόντος και ανησυχίες για το μέλλον. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τη δεξιότητα της ενσυνειδητότητας και πως μπορούν να την εφαρμόσουν στη ζωή τους, ώστε να εκπαιδεύσουν το μυαλό τους να εστιάζει στο παρόν και να απελευθερωθεί από βασανιστικές σκέψεις.


  • Πώς να προετοιμαστείς σωστά για τις εξετάσεις; Πρακτικές συμβουλές | Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2024, 17:00 [* αποκλειστικά για τη φοιτητική κοινότητα του ΑΠΚΥ]

Εγγραφή έως 17/11/2024

Η εξεταστική περίοδος αποτελεί μια πρόκληση για πολλούς φοιτητές, που καλούνται να διαχειριστούν έναν μεγάλο όγκο εργασίας σε μικρό διάστημα. Σε αυτό το σεμινάριο, που προσφέρεται αποκλειστικά για τους φοιτητές του ΑΠΚΥ, θα αναλυθούν πρακτικές μέθοδοι προετοιμασίας για τις εξετάσεις και συμβουλές για διαχείριση του στρες.