Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων ANIMASYROS, το μεγαλύτερο φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων στην Ελλάδα, στo πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του συγχρηματοδοτούμενου από το πρόγραμμα Erasmus+ έργου I_AM: “Inclusive education using Animation and Multimedia”, παρουσιάζει με μεγάλη χαρά δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια (Webinar) που απευθύνονται σε δασκάλους γενικής εκπαίδευσης και δασκάλους/ προσωπικό ειδικής αγωγής από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ουγγαρία και την Πολωνία.
Αναζητούμε ενθουσιώδεις δασκάλους/προσωπικό γενικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, που θα ήθελαν δημιουργικά να μάθουν πώς να κάνουν μια ταινία κινουμένων σχεδίων με τους μαθητές τους!
Το Webinar θα συντονίσει μια έμπειρη καλλιτέχνις και εκπαιδευτικός Animation από την Ελλάδα, η Μαρία Λουκία Μητράκου, μέλος της ομάδας του Animasyros.
Η συμμετοχή σας είναι δωρεάν και η διάρκεια του Webinar είναι 4 ώρες!
Το πρόγραμμα του Webinar (ΕΔΩ) περιλαμβάνει ενδεικτικά την εκπαίδευση των συμμετεχόντων στις τεχνικές του stop motion animation (τεχνική καρέ-καρέ). Ξεκινώντας από τις βασικές αρχές του τι είναι τα κινούμενα σχέδια, θα μάθουμε στη συνέχεια βήμα-βήμα τη δημιουργική διαδικασία μιας ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, με τη χρήση της τεχνικής stop motion. Η δημιουργική αυτή διαδικασία θα μας οδηγήσει να κατανοήσουμε πώς τελικά όλα αυτά που μάθαμε μπορούμε να τα ενσωματώσουμε στην τάξη κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας και να εντάξουμε το animation ως εργαλείο, το οποίο τελικά προωθεί, μέσω της δημιουργικότητας τις ιδέες/αξίες της συμπερίληψης ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία.
OI AIΣΘΗΣΕΙΣ: ΕΝΑ ΜΕΣΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟΤΗΤΑ
Oι αισθήσεις μας είναι το μέσον, για να καταλάβουμε και να ξεκλειδώσουμε τον κόσμο που μας περιβάλλει. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αντιληφθούμε και να συνδεθούμε με τους άλλους, με τις δυνάμεις τους, τις αδυναμίες τους, τα συναισθήματά τους. Η κατανόηση του άλλου αποτελεί κομβικό κομμάτι της συμπεριληπτικότητας.
«Το ανθρώπινο είδος έχει μια έμφυτη ανάγκη να δει, να αγγίξει, να γευτεί και να αισθανθεί αλλά και να ακούσει το αντικείμενο προς μάθηση έτσι ώστε να παγιώσει και να εσωτερικεύσει τη νέα πληροφορία» (Wesson 2002).
Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν στα ελληνικά.
Εκπαιδεύτρια: Μαρία-Λουκία Μητράκου
Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 16:00 – 20:00 Κύπρος
Συνδεθείτε εδώ:
https://us06web.zoom.us/j/88502277077?pwd=UThnYWdwa0prYWRHbmNhbkVPZzlDQT09
Passcode: 397685
Δεν χρειάζεται να γίνει προεγγραφή. Οι συμμετέχοντες θα συμπληρώσουν τα στοιχεία τους (Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση email) κατά την είσοδο τους στην πλατφόρμα ΖΟΟΜ.
Ενημερωτικό έγγραφο για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων: ΕΔΩ
Σας περιμένουμε για να σας ξεναγήσουμε στον υπέροχο κόσμο του Animation!
Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων πραγματοποιείται στη Σύρo από το 2008. Εκτός από τις καλλιτεχνικές προβολές, το Animasyros διοργανώνει εκπαιδευτικά εργαστήρια animation για παιδιά, εφήβους, ενήλικες, άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένους και ευάλωτες ομάδες. Κατά τη διάρκεια της 15ετούς δραστηριότητάς του το Animasyros έχει διοργανώσει περισσότερα από 120 πρακτικά εκπαιδευτικά εργαστήρια και πάνω από 90 ταινίες μικρού μήκους έχουν δημιουργηθεί ως αποτέλεσμα αυτών των εργαστηρίων.
Μάθετε περισσότερα για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες Animasyros στο animation και εμπνευστείτε:
Μάθετε για τις διάφορες τεχνικές κινουμένων σχεδίων:
https://animasyros.gr/el/enotita-2i
Δείτε εδώ 13 παραδείγματα εργαστηρίων του Animasyros:
https://animasyros.gr/el/enotita-3i
Δείτε όλες τις ταινίες των εργαστηρίων του Animasyros:
www.6040c1ecb3ba58fb545282cfae168f49-gdprlock/animasyros
Μάθετε περισσότερα για το έργο Ι_ΑΜ
https://inclusiveeducation.eu/
Το έργο I_AM υλοποιείται από κοινοπραξία, την οποία συντονίζει η CMT Prooptiki Ltd (Ελλάδα) και συμμετέχουν το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (επικεφαλής ερευνητής είναι ο Δρ Πέτρος Πασιαρδής, Πρύτανης του ΑΠΚΥ και Καθηγητής Εκπαιδευτικής Ηγεσίας, και ερευνητικός συνεργάτης είναι ο Δρ Κυριάκος Δημητρίου), το Maria Grzegorzewskiej University (Πολωνία), το Ινστιτούτο Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.) (Ελλάδα), η μη κυβερνητική οργάνωση Platforma - Urban Culture Company (Ελλάδα) και το ίδρυμα Hand in Hand Foundation (Ουγγαρία).