31
Δευ, Μαρ

Διαδικτυακό σεμινάριο «Εντοπισμός και χρήση βιβλιογραφικών πηγών/αναφορών» (2)

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) διοργανώνει την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2025 (12:00 – 14:15) διαδικτυακά σεμινάρια για τη φοιτητική του κοινότητα, (εν δυνάμει) ερευνητές, καθώς και για το ευρύ κοινό και κάθε ενδιαφερόμενο για θέματα βιβλιογραφικής ανασκόπησης και χρήσης εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.

Τα σεμινάρια υποστηρίζονται από τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου και θα μεταδοθούν διαδικτυακά μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο: https://shorturl.at/jVKZ0.

Στην έναρξη των σεμιναρίων, μεταξύ 12:00 και 12:15, θα γίνει παρουσίαση από τον Παναγιώτη Θεμιστοκλέους για τη χρήση των εργαλείων εύρεσης βιβλιογραφίας στη συμβατική και ψηφιακή συλλογή της Βιβλιοθήκης του ΑΠΚΥ.     

Το πρώτο σεμινάριο έχει τίτλο «Εντοπισμός και χρήση βιβλιογραφικών πηγών/αναφορών» και θα πραγματοποιηθεί στις 12:15–13:00 με εισηγητή τον Δρα Άγγελο Κωνσταντίνου, Ακαδημαϊκό Σύμβουλο της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του ΑΠΚΥ.

Το δεύτερο σεμινάριο έχει θέμα «Αποφυγή Λογοκλοπής & Θεμιτή Χρήση Βοηθημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης» και θα διεξαχθεί στις 13:15–14:15. Εισηγητές είναι η Δρ. Ελισάβετ Κιούρτη, Ακαδημαϊκή Σύμβουλος της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών και ο  Δρ. Κωνσταντίνος Τσαγκαρίδης, Ακαδημαϊκός Σύμβουλος της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών του ΑΠΚΥ.

 

Σύνδεσμος εγγραφής: https://forms.office.com/e/qLR25ZpcDD 

Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

 

Το διαδικτυακό σεμινάριο «Εντοπισμός και χρήση βιβλιογραφικών πηγών/αναφορών» αποσκοπεί στην εξοικείωση των φοιτητών με τη χρήση συγκεκριμένων βάσεων και πλατφόρμων πληροφοριών, σχετικών με τον εντοπισμό ακαδημαϊκών συγγραμμάτων και άρθρων. Θα γίνει αναφορά στη νενομισμένη ενσωμάτωση βιβλιογραφικών αναφορών σε εργασίες/διατριβές και θα παρουσιαστεί πληθώρα παραδειγμάτων από διάφορους επιστημονικούς κλάδους, ώστε να βοηθηθούν οι φοιτητές να εφαρμόσουν αυτές τις γνώσεις και δεξιότητες στον δικό τους τομέα. Το σεμινάριο καλύπτει βασικά θέματα όπως το είδος των πηγών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη βιβλιογραφική επισκόπηση, τους τρόπους εύρεσης βιβλιογραφίας, τη μεθοδολογία αναζήτησης βιβλιογραφίας και την αξιολόγηση των βιβλιογραφικών πηγών, καθώς και τη χρήση χρήσιμων εργαλείων.