21
Πεμ, Νοε

How to Retain Quality Teachers? International Ethical Perspectives for Teacher Professional Growth

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Educational Leadership and Policy» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) και ο Κυπριακός Όμιλος Εκπαιδευτικής Διοίκησης (ΚΟΕΔ) διοργανώνουν την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024 δημόσια διάλεξη με τίτλο «How to Retain Quality Teachers? International Ethical Perspectives for Teacher Professional Growth». Ομιλήτρια είναι η Professor Orly Shapira-Lischinsky, Head of the Leadership, Organizational Development and Policy in Education Programmes στο Bar-Ilan University, η οποία επισκέπτεται το ΑΠΚΥ στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ International Mobility. Η υβριδική εκδήλωση θα αρχίσει στις 18:30 μ.μ. και είναι ανοικτή σε εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, τεχνοκράτες και στο ευρύ κοινό.

Για διά ζώσης συμμετοχή, ο χώρος διεξαγωγής είναι το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου στα Λατσιά (Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 33, 2220 Λατσιά, Λευκωσία), ενώ για διαδικτυακή παρακολούθηση κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συνδεθεί ελεύθερα στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο https://bit.ly/3qc8lTL

Η προσέλκυση, διατήρηση και ανάπτυξη των εκπαιδευτικών στα σχολεία συνδέεται με την επαγγελματική εξέλιξή τους. Στην ομιλία της, η Καθηγήτρια Shapira-Lischinsky πραγματεύεται κοινωνικο-οικολογικά ζητήματα που σχετίζονται με τη διατήρηση αφοσιωμένων και ικανοποιημένων εκπαιδευτικών και την ανθετικότητά τους, ώστε να συνεχίσουν να μεγιστοποιούν την ικανότητά τους να παρέχουν υψηλής ποιότητας διδασκαλία. Θα αναλύσει τη σημασία της λήψης πολιτικών αποφάσεων για την επαγγελματική εξέλιξη και ανάπτυξη των εκπαιδευτικών και πώς η ακαδημαϊκή κοινότητα και οι τεχνοκράτες συμβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Η ομιλία της εδράζεται σε παραδείγματα και μελέτες περίπτωσης.

Η Δρ Orly Shapira-Lischinsky είναι Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ηγεσίας στο Bar-Ilan University του Ισραήλ και διευθύνει τα προγράμματα σπουδών που επικεντρώνονται σε θέματα Ηγεσίας, Πολιτικής και Οργανωσιακής Ανάπτυξης στην Εκπαίδευση. Οι περιοχές ερευνητικού ενδιαφέροντός της είναι: Comparative education, International assessments in science and math (TIMSS), Organizational ethics; Code of Ethics, Teachers' withdrawal behaviors (lateness, absenteeism, and turnover), Mentoring in educational systems, Simulation-based workshops. Έχει πληθώρα δημοσιεύσεων και οι ερευνητικές της δραστηριότητες έχουν χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς και εθνικούς οργανισμούς.


Πιστοποιητικό παρακολούθησης θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες που θα συμπληρώσουν τα στοιχεία τους μέσω του συνδέσμου που θα κοινοποιηθεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Add event to calendar

AppleGoogleOffice 365OutlookOutlook.comYahoo