16
Τετ, Οκτ

Υβριδική διάλεξη: Το μελλοντικό ενεργειακό σύστημα προς την κλιματική ουδετερότητα

Το Εργαστήριο Χημικής Μηχανικής και Μηχανικής Αειφορίας και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Μηχανική Περιβαλλοντικής Αειφορίας» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) διοργανώνουν το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 τον 7ο Κύκλο της Σειράς Διαλέξεων σε θέματα Χημικής Μηχανικής, Διαχείρισης και Μηχανικής Περιβάλλοντος. Ο Κύκλος εκκινεί στις 23 Οκτωβρίου 2024 με την υβριδική διάλεξη «Το μελλοντικό ενεργειακό σύστημα προς την κλιματική ουδετερότητα» από τον Δρα Ανδρέα Πουλλικκά, Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ).  

Η  διάλεξη θα λάβει χώρα στις 18:15 στο κτίριο της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών (Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 89, 2220 Λατσιά, Λευκωσία) και θα μεταδοθεί ταυτόχρονα και διαδικτυακά μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο: https://shorturl.at/kTTeT.

Τη Σειρά στηρίζει το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου.

Η διάλεξη πραγματεύεται τη μακροπρόθεσμη ενεργειακή στρατηγική της ΕΕ, τη μετάβαση από την οικονομία του άνθρακα στην οικονομία του υδρογόνου και τον κυπριακό ενεργειακό τομέα. Ο Δρ. Πουλλικκάς θα δώσει μια συνολική επισκόπηση της ενεργειακής στρατηγικής της ΕΕ, με κύριες αναφορές στα μελλοντικά ενεργειακά συστήματα και σε καλές πρακτικές για την εισαγωγή συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας στα ηλεκτρικά συστήματα για την περαιτέρω διείσδυση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Επιπροσθέτως, θα επικεντρώσει την ομιλία του στις πολύπλοκες αγορές ηλεκτρισμού και στην ανάγκη επανασχεδιασμού των ηλεκτρικών συστημάτων με σκοπό την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας κατά την ενεργειακή μετάβαση.

Ο ∆ρ. Ανδρέας Πουλλικκάς κατέχει πανεπιστημιακό δίπλωμα Bachelor of Engineering (B.Eng.) στη Μηχανολογία, μεταπτυχιακό δίπλωμα Master of Philosophy (M.Phil.) σε θέματα πυρηνικής ασφάλειας και στροβιλομηχανών, διδακτορικό τίτλο (Ph.D.) σε θέματα αριθμητικής ανάλυσης και ανώτερο διδακτορικό τίτλο Doctor of Technology (D.Tech.) σε θέματα βελτιστοποίησης ενεργειακών συστημάτων και ενεργειακής πολιτικής από το Loughborough University της Αγγλίας. Είναι Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) και ήταν για σειρά ετών Πρόεδρος του Συμβουλίου Ενεργειακής Στρατηγικής της Κύπρου. Είναι Διακεκριμένο Μέλος του Engineering and Technology (FIET) και έχει σημαντική εργασιακή εμπειρία σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και στη βιομηχανία. Είναι συντάκτης του διεθνούς έγκριτου περιοδικού «Discover Energy» (Springer Nature) και μέλος της συντακτικής επιτροπής διαφόρων επιστημονικών περιοδικών. Έχει συγγράφει δέκα βιβλία και πλήθος επιστημονικών δημοσιεύσεων σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Πρόσφατα έλαβε σημαντική αναγνώριση για το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο ως ένας από τους επιστήμονες με τη μεγαλύτερη επιρροή σύμφωνα με βιβλιομετρικά δεδομένα και μελέτη του Πανεπιστημίου του Stanford.

Add event to calendar

AppleGoogleOffice 365OutlookOutlook.comYahoo