Sidebar

14
Τετ, Αυγ

«Τραγουδώ για την Κύπρο» @ Καλοπαναγιώτης με αφορμή τα πενήντα χρόνια από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), σε συνεργασία με τις κοινότητες Καλοπαναγιώτη, Ομόδους και Πλατρών, παρουσιάζουν το δρώμενο μουσικής, λόγου και εικόνας με γενικό τίτλο «ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ» με το σχήμα «Μουσικοί Συνοδοιπόροι». Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται με αφορμή τα πενήντα (50) χρόνια από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και θα πραγματοποιηθούν στις τρεις προαναφερόμενες ορεινές κοινότητες στις 16, 18 και 19 Αυγούστου 2024 αντίστοιχα. Πρόκειται για μουσικοποιητική παράσταση με τραγούδια που αναφέρονται στους αγώνες και στις θυσίες του κυπριακού λαού για την προάσπιση της δημοκρατίας και την ελευθερία, αλλά και για την προσφυγιά και την τουρκική κατοχή. Οι παραστάσεις θα διανθιστούν με ποιήματα, συνδετικά κείμενα, δρώμενα, σχόλια και προβολή εικόνων, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη καλλιτεχνική εμπειρία.

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 19:30 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο για το κοινό ως πιο κάτω:

  • Καλοπαναγιώτης: Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2024, στην Πλατεία Αγίου Ιωάννη Λαμπαδιστή. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Αντιπρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Βάιος Λιαπής.
  • Όμοδος: Κυριακή, 18 Αυγούστου 2024, στην Πλατεία Ομόδους. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρύτανης του ΑΠΚΥ Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής.
  • Πλάτρες: Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2024, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πλατρών «Γιώργος Σεφέρης». Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΑΠΚΥ κ. Γιώργος Παπάς.

Το σχήμα «Μουσικοί Συνοδοιπόροι» απαρτίζουν: Χρίστος Στασής (μπουζούκι, αφήγηση και τραγούδι), Στέλλα Κακουλλή (τραγούδι), Δημήτρης Τσουλάκος (κιθάρα, τραγούδι), Μάριος Σολωμού (κρουστά, λάουτο, τραγούδι) και Άγγελος Δούκας (πιάνο, ακορντεόν). Η δημοσιογράφος και απόφοιτη του ΑΠΚΥ Αθηνά Βιολάρη και ο ηθοποιός Νεόφυτος Νεοφύτου συνοδοιπορούν στις απαγγελίες. Η Έλενα Κυπριανού έχει την ευθύνη της έρευνας και συγγραφής των εμβόλιμων κειμένων και την παραγωγή του οπτικού υλικού. Την καλλιτεχνική επιμέλεια και παραγωγή της όλης παράστασης έχει ο ιδρυτής του σχήματος Χρίστος Στασής.


Χορηγός Επικοινωνίας είναι το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ). Τεχνική υποστήριξη παρέχει η Vivid Sound Labs. Τις εκδηλώσεις στηρίζουν το Γραφείο Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, το Ίδρυμα Πολιτισμού Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους και το Δίκτυο Θεματικών Κέντρων Τροόδους.