30
Κυρ, Ιουν

Διαδικτυακό σεμινάριο «Εντοπισμός και χρήση βιβλιογραφικών πηγών/αναφορών»

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) διοργανώνει την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 δύο διαδικτυακά σεμινάρια για τη φοιτητική του κοινότητα, (εν δυνάμει) ερευνητές, καθώς και για το ευρύ κοινό και κάθε ενδιαφερόμενο για τη θεματολογία. Το πρώτο σεμινάριο έχει τίτλο «Εντοπισμός και χρήση βιβλιογραφικών πηγών/αναφορών» και θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 17:00–18:00 με εισηγητή τον Δρα Άγγελο Κωνσταντίνου, Ακαδημαϊκό Σύμβουλο της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του ΑΠΚΥ.

Το δεύτερο σεμινάριο έχει θέμα «Αποφυγή Λογοκλοπής & Θεμιτή Χρήση Βοηθημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης» και θα διεξαχθεί στις 18:15–19:15. Εισηγητές είναι η Δρ Ελισάβετ Κιούρτη, Ακαδημαϊκή Σύμβουλος της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του ΑΠΚΥ και ο  Δρ Κωνσταντίνος Τσαγκαρίδης, Ακαδημαϊκός Σύμβουλος της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών του ΑΠΚΥ.

[FLYER]

Τα σεμινάρια θα μεταδοθούν μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο https://shorturl.at/jVKZ0.

Σύνδεσμος εγγραφής: https://forms.office.com/e/N9KA92TzQ9

Το διαδικτυακό σεμινάριο «Εντοπισμός και χρήση βιβλιογραφικών πηγών/αναφορών» αποσκοπεί στην εξοικείωση των φοιτητών με τη χρήση συγκεκριμένων βάσεων και πλατφόρμων πληροφοριών, σχετικών με τον εντοπισμό ακαδημαϊκών συγγραμμάτων και άρθρων. Θα γίνει αναφορά στη νενομισμένη ενσωμάτωση βιβλιογραφικών αναφορών σε εργασίες/διατριβές και θα παρουσιαστεί πληθώρα παραδειγμάτων από διάφορους επιστημονικούς κλάδους, ώστε να βοηθηθούν οι φοιτητές να εφαρμόσουν αυτές τις γνώσεις και δεξιότητες στον δικό τους τομέα. Το σεμινάριο καλύπτει βασικά θέματα όπως το είδος των πηγών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη βιβλιογραφική επισκόπηση, τους τρόπους εύρεσης βιβλιογραφίας, τη μεθοδολογία αναζήτησης βιβλιογραφίας και την αξιολόγηση των βιβλιογραφικών πηγών, καθώς και τη χρήση χρήσιμων εργαλείων.

 

Add event to calendar

AppleGoogleOffice 365OutlookOutlook.comYahoo