01
Δευ, Ιουλ

Designing for Accessibility in Cultural Heritage – Exploring Tangible Technologies for Enhancing the Museum Visit Experience for Blind Visitors

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) θα επισκεφθεί στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+  ο εγνωσμένου κύρους Δρ. Tsvi Kuflik, Καθηγητής Πληροφοριακών Συστημάτων στο University of Haifa. Την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 στις 12:00, το ΑΠΚΥ και το Κέντρο Αριστείας CYENS, θα φιλοξενήσουν ανοικτό υβριδικό σεμινάριο με τίτλο «Designing for Accessibility in Cultural Heritage – Exploring Tangible Technologies for Enhancing the Museum Visit Experience for Blind Visitors».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο CYENS στη Λευκωσία και θα μεταδοθεί ταυτόχρονα και διαδικτυακά μέσω TEAMS στον σύνδεσμο https://tinyurl.com/yw2kufb5

Χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία και με τη βοήθεια της τρισδιάστατης σάρωσης και εκτύπωσης, άτομα με προβλήματα όρασης αποκτούν νέες δυνατότητες και προοπτικές αλληλεπίδρασης με την πολιτιστική κληρονομιά. Παρά τις πολυάριθμές πρόσφατες σχετικές μελέτες, η καθολική αξιοποίηση απτικών βοηθημάτων για τα άτομα με προβλήματα όρασης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως είναι η γνώση για τις διαθέσιμες τεχνολογίες, το κόστος ενσωμάτωσής τους σε πολιτιστικούς χώρους και οι επιθυμίες των επισκεπτών με προβλήματα όρασης. Στο σεμινάριό του ο Καθηγ. Kuflik θα παρουσιάσει σύγχρονες προσεγγίσεις και τεχνικές για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη τριδιάστατων απτικών βοηθημάτων για τη βελτίωση των πολιτισμικών εμπειριών ατόμων με προβλήματα όρασης στο πλαίσιο της προσφοράς ενός μεταπτυχιακού διεπιστημονικού μαθήματος στο Πανεπιστήμιο της Χάιφα. Στην εν λόγω προσπάθεια συμμετέχουν ενεργά προσωπικό μουσείων και άτομα με προβλήματα όρασης με απώτερο στόχο να γίνει η πολιτιστική κληρονομιά προσβάσιμη σε όλους, όπως π.χ. σε άτομα με αναπηρίες.

Ο Δρ. Tsvi Kuflik είναι Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφοριακών Συστημάτων του University of Haifa στο Ισραήλ. Είναι κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού στην Επιστήμη των Υπολογιστών και διδακτορικού στα Πληροφοριακά Συστήματα από το Πανεπιστήμιο Ben-Gurion του Negev. Από την εργοδότησή του στο University of Haifa, το 2004, η έρευνά του επικεντρώθηκε στα εξής πεδία: Intelligence Unser Interfaces, Ubiquitous Computing Environments, Ubiquitous User Modeling. Τα τελευταία χρόνια ο Δρ Kuflik επικεντρώνει τη διδασκαλία και την έρευνά του και στην αλγοριθμική διαφάνεια με έμφαση στο πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να γίνει πιο κατανοητή στους χρήστες, καθώς και στις  ψηφιακές ανθρωπιστικές επιστήμες. Είναι διακεκριμένος επιστήμονας της  Association for Computing Machinery (ACM) και ανώτερο μέλος του IEEE.

Καταχωρήστε την εκδήλωση στο ημερολόγιό σας

AppleGoogleOffice 365OutlookOutlook.comYahoo